Installatie

Zelfinstallatie

Als experts helpen wij je graag bij de installatie van uw laadpaal. Je kunt er ook voor kiezen het laadstation zelf te installeren. Ook daar helpen wij je graag bij. Ruime elektrotechnische kennis is hierin wel heel belangrijk. Je bestelt dan het laadpunt bij De Oplaadcompany en wij adviseren dan welke producten je daarbij nodig hebt en waar je verder op moet letten. In het geval je de installatie zelf verzorgt geven wij uiteraard garantie op de materialen zelf. Echter niet op de installatie daarvan. Wij zijn dan niet aansprakelijk voor een foutieve installatie. Wij adviseren altijd, de installatie van een laadpaal door een erkend installateur te laten uitvoeren of anders door een erkend installateur te laten keuren.

Meterkast

Onze gecertificeerde monteurs sluiten de laadpaal (oplaadpunt) aan in jouw meterkast. Of het een 1-fase of 3-fase meterkast betreft en of het oplaadpunt daarvoor geschikt is hebben wij al voor de installatie met jou besproken. In sommige gevallen kan het noodzakelijk zijn de meterkast te vervangen omdat deze niet meer voldoet aan de wettelijke gestelde eisen. Dit is vooraf bijna altijd duidelijk. Mochten wij, in het persoonlijk gesprek met jou, achter komen dat dit inderdaad het geval is dan adviseren wij jou hier in. Je bent natuurlijk tot niets verplicht. Mocht dit onverhoopt pas tijdens de dag van montage duidelijk worden ook dan ben je niets verplicht. Wij brengen ook geen kosten in rekening als je besluit niets aan de meterkast te veranderen.

Besparen op uw montagekosten?

Wij krijgen vaak de vraag of men zelf wat kan voorbereiden voor de montage van het oplaadpunt. Dat kan. Stel je hebt een oplaadpunt gekocht en er moet gegraven worden. Dan mag je dat voorbereiden. Wij kunnen dan de juiste kabel leggen vanaf de meterkast naar de laadpaal. Je verzorgt het graafwerk en indien nodig de bestrating of grindwerk zelf.

Installatievoorwaarden